Başkan Rasim Yüksel, Yeniden Aday Adayı Oldu
reklam
03 Kasım 2018

Başkan Rasim Yüksel, Yeniden Aday Adayı Oldu

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde başkanlık için yeniden aday adayı olduğunu açıklayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene’yi kimseye kaptırmayacaklarını ve önümüzdeki dönemde yeni bir sayfa açacaklarını söyledi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, belediye başkanlığı için yeniden aday adayı olduğunu açıkladı. Aday adaylığı açıklamasını yapmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ergene İlçe Örgütü önünde düzenlenen alana eşi ve çocukları ile birlikte gelen Belediye Başkanı Rasim Yüksel, kendisine destek vermek üzere toplanan coşkulu kalabalığın alkışları arasında kürsüye çıktı.

NE MUTLU Kİ CHP ÜYESİ’YİM

Konuşmasına, Ergene’de dinlenmemek üzere çalışmaya ve hizmet etmeye hazır olduklarını belirterek başlayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Bana ne mutlu ki Atatürk’ün ‘İki büyük eserimden biri’ dediği, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesiyim. Sizlere de ne mutlu ki Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin birer üyesisiniz. Hepimize ne mutlu ki bu ulu çınarın altında, hep birlikte siyaset yapıyoruz. Parti örgütlerinde yöneticilik yapmak zordur, yorucudur. Sorumluluk gerektirir bu görevler… 14 Ağustos 2013 yılından bu yana görev yapan CHP İlçe Örgütü Başkanı’mız Sayın Erdinç İrel ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, çok teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarım; önce 2014 Yerel Seçimleri’nde, ardından Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler’de çok özverili bir şekilde çalıştılar. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde partimizin Ergene’de seçimleri kazanmasında, onların katkıları çok büyüktür. CHP Ergene İlçe Örgütü’müzün emekleri çok büyüktür. Kadın Kolları’mızın, Gençlik Kolları’mızın emekleri çok büyüktür. Onlar, Ergene’ye sadece bir belediye başkanlığı kazandırmadılar. Onlar, bir davaya inanıp çalışarak, başarıya nasıl ulaşılacağını ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde örgüt olmanın ne demek olduğunu dosta düşmana gösterdiler. Ben, o gün Ergene’deki seçim çalışmalarımıza emek koyan ve mücadele eden tüm arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Ayrıca hepsi ile de gurur duyduğumu, huzurunuzda ifade etmek istiyorum.” dedi.

CHP BAYRAĞINI, BELEDİYEYE DİKTİK

Başkan Yüksel “Yeni bir ilçeye dönüşen Ergene’mizde, 14 Ağustos 2013 tarihinde, ilçe teşkilatı kurulur kurulmaz yerel seçim süreci başladı. O süreçte ben de -diğer aday adayı arkadaşlarım gibi Ergene Belediye Başkan Aday Adaylığı’mı-, 30 Ağustos 2013 günü, yine burada, örgütümüzün önünde açıkladım. Hatırlarsanız o gün, ben size şunu söyledim: ‘Arkadaşlar! Ergene Belediye Başkanlığı’na Aday Adaylığı açıklamamı, 30 Ağustos tarihi olarak seçmemin bir anlamı var. 30 Ağustos, Türk halkının bağımsızlık mücadelesinin zafer ile sonuçlandığı çok özel bir gündür. Bizim bayramımızdır. Atatürk’ün ve Türk ordusunun, zafer günüdür. Eğer beni belediye başkan adayı olarak seçerseniz, ben de size tıpkı Atatürk ve silah arkadaşlarının 30 Ağustos’ta kazandığı zafer gibi, Ergene’de size zafer sözü veriyorum. İzmir’de göndere çekilen Türk bayrağı gibi, ben de Ergene Belediyesi’ne CHP bayrağı çekeceğim...” Ve dediğimizi de yaptık, Ergene Belediyesi’ne CHP bayrağını diktik. 29 Mart akşamı, örgütümüz ile birlikte bu seçim yarışından zafer ile çıktık.” diye konuştu.

ERGENE’Yİ KİMSEYE KAPTIRMAYIZ!

Açıklamasına devam eden Yüksel “Bu kale, Atatürkçüler’in kalesidir. Bu kale, İsmet İnönücüler’in kalesidir. Bu kale, Ecevitçiler’in kalesidir. Bu kale, Cumhuriyetçiler’in kalesidir. Bu kale, devrimcilerin kalesidir. Bu kale, vatanseverlerin kalesidir. Bu kale, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesidir. Bu kale, sizlerin kalesidir. Biz bu kaleyi, kimseye öyle kolay kolay kaptırmayız. Herkes bunu, böyle bilsin! Biraz önce, Ergene Belediyesi’nin hizmetlerini anlatan filmimizi izlediniz. Hizmetlerimizin hepsini buraya sığdırmamız, elbette mümkün değildi. Ergene Belediyesi’nde uygulamış olduğumuz insan odaklı hizmetlerimizi, Ergene’mizin bir ucundan diğer ucuna taşıdık. Ergene’de kısa sürede, çok büyük hizmetlerin altına imzamızı attık. Bizim; ama büyük, ama küçük tüm mahallelerimizde hizmetlerimiz var. Ben daha Velimeşe Belediye Başkanı iken, mahallelerimizin hepsini tek tek gezdim, gördüm. Oradaki vatandaşlarımız ile konuştum, esnafımız ile tanıştım. Dertlerini, ihtiyaçlarını, taleplerini öğrendim. Ulaş, Velimeşe, Misinli ve Marmaracık gibi belde belediyelerimizin, birçok meselesini kısmen çözdüm. Diğer mahallelerimizin de sorunları ile yakından ilgilendim.” dedi.

YAPTIKLARIMIZ VAR, YAPAMADIKLARIMIZ VAR

Yüksel “Elbette ki en önemli diğer bir ihtiyaç, Ergene’ye yakışır bir belediye binasının olmamasıydı. Biz göreve gelir gelmez, mahallelerimizin ihtiyaçlarına göre plan ve projelerimizi yaparak, çalışmalarımıza başladık. ‘Marifet, iltifata tabidir.’ derler. Yani yapılanı takdir etmek lazım… Ben bu konuda mütevazı olamayacağım. Biz Ergene’de; bir ilçenin 20 yılda yapamadığı hizmetleri, 4 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. Biz, seçimden önce verdiğimiz sözlerimizin fazlasını yaptık. Yapamadıklarımız yok mu? Yapamadıklarımız da var tabi, ama sebepleri de var! Sağlık Mahallesi’ne yapmayı planladığımız kapalı pazar yerini, o kadar uğraşmamıza ve yerini devlet kurumlarından ısrarla talep etmemize rağmen, mülkiyet devri tarafımıza yapılmadığı için maalesef yapamadık. Belediye binasını yapacağımız Yeşiltepe Mahallesi’ndeki yer ile ilgili de aynı sıkıntıları yaşadık. Mülkiyetini alana kadar, bizi çok uğraştırdılar. Ama nihayet, bu işi de çözdük. Tapuyu çok şükür aldık. Bedava da vermediler. Yerlerimizi, takas ettik de aldık. Yapacağımız belediye binamızın, Ergene’ye yaraşır bir bina olmasını, yıllarca Ergene’ye hizmet verebilecek özelliklerde olmasını istiyoruz. Şimdi, belediye binasının projesini hazırlıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde, belediye hizmet binamızı hep beraber hizmete açmak buradaki herkese kısmet olur.” diye konuştu.

YENİ BİR SAYFA AÇACAĞIZ

Konuşmasının devamında Yüksel “Biz Ergene’yi, Ergeneliler ile birlikte yönettik ve yönetiyoruz. Halkımızın istekleri, bizim için hep birinci planda oldu. Muhtarlarımız ile sürekli iletişim halinde olduk. İyi gününde de, kötü gününde de halkımızın hep yanında olduk. Belediyemizin kapısı, halkımıza hep açık oldu. Belediyeye gelip de benimle görüşemeyen, derdini anlatamayan hiç kimse olmamıştır. Geçmişten gelen tecrübemiz ve bilgi birikimimizle, kısa bir zamanda belediyenin kurumsal bir yapıya kavuşmasını sağladık. Şimdi, halkımıza en güzel şekilde hizmet veriyoruz. Tek sıkıntımız var. Ulaş’taki belediye binasının yetersizliğinden dolayı, birimlerimizi bir araya toplayamadık. İnşallah, önümüzdeki dönemde yapacağımız belediye binamızla, bu sorunu da çözmüş olacağız. Ergene Belediyesi olarak, ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışının da en güzel örneklerini vermeye çalıştık. Sadece 1 yıl iptal ettiğimiz boza festivali ve sünnet şölenimizi, her yıl halkımız için yaptık. Sünnet şölenlerinde, bugüne kadar bin 16 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Her yıl vatandaşımızın severek izlediği Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Geleneksel Yağlı Güreşleri’mizi gerçekleştirdik. Yüzlerce hasta vatandaşımızı, binlerce kez hasta nakil araçlarımız ile hastanelere taşıdık. Bir sürü kültürel faaliyetler gerçekleştirdik. Dar gelirli halkımıza yardımlar yaptık. Spor kulüplerimizi, maddi yardımlarla destekledik. Daha fazla zamanınızı almamak için, bunları tek tek buradan saymayacağım. Hizmetlerimiz ortada. Yapılanları hepiniz görüyorsunuz. Açılan tesisleri, çabalarımızı, hizmetlerimizi görüyorsunuz. Zaten meydanlarda izimiz, mahallelerde hizmetimiz olmasa, bu göreve tekrardan talip olmaya yüzümüz de olmazdı. Biz yarış için değil, hizmet için varız. Bu hizmetlerimizi yerine getirirken, en büyük desteği ve gücü sizlerden aldık. Bizi bu göreve, sizler layık gördünüz. Bizler de bu onurlu görevi, layıkıyla yerine getirmek için gece gündüz demeden çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Ergene’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin en huzurlu, en renkli, en dost, en kardeş, en güzel karesini oluşturan siz Ergeneliler, hep beraber barış içinde, birlik içinde, sevgi ile birlikte büyümeye ve gelişmeye, devam edeceğiz. Ergene’de, hizmetlerimiz ile fark yarattık. Yaşanılabilir bir Ergene’yi, sizlerle hep birlikte, el ele vererek inşa ettik. 1’inci dönemimizi, çok güzel hizmetlerle ve hayırlısıyla tamamlayacağız. 31 Mart 2019’da 2’nci dönemimize girerken, sizlerle birlikte yeni bir sayfa açacağız. Ergene’deki hiçbir mahalleyi birbirinden ayırmadan, insan ayrıştırmadan… Daha yapacak çok projemiz var.” dedi.

CHP BAYRAĞI, DALGALANMAYA DEVAM EDECEK

Yüksel, açıklamasını “İlçemize yönelik yeni projelerimizi, yeni hayallerimizi hayata geçireceğimiz yeni dönemde de, bugüne kadar Ergene’ye yaptıklarımıza güvenerek sizlerin huzurundayım. Ergene Belediye Başkanı’nız Rasim Yüksel ve Ergene’nin ilk belediye başkanı olarak; bana güvenenleri utandırmadığıma, gecemi gündüzüme katarak mesai gözetmeksizin çok çalıştığıma, iyi gününde de, kötü gününde de halkının hep yanında olan bir başkan olduğuma, vatandaşına dert olan değil de derman olan bir belediyecilik yaptığımıza, Ergeneli’nin hakkını her zaman ve her şartta gözettiğimize, her zaman, partim ve CHP İlçe Örgütü ile güzel bir ilişki halinde ve onların yanında olan bir başkan olduğuma inanarak, önümüzdeki dönemde de Ergene Belediyesi’nin bu onurlu görevine talip olduğumu, huzurlarınızda açıklıyorum. 29 Mart 2014’te diktiğimiz bayrak, Allah’ın izniyle 31 Mart’ta da Ergene kalesindeki yerinde dalgalanmaya devam edecek. İyi ki CHP gibi bir partinin, ulu bir çınarın üyesiyim. Ne mutlu bana, sizin gibi dostlarım var. Ne mutlu bana, görev süremde sizleri utandırmadım. Allah, çıktığımız bu yolda bizi utandırmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun. Geldiğiniz için, desteğiniz ve sevginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.” diyerek sonlandırdı.
Editör : Tuğberk Erdem
1409 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu