Oy Kullanmak İçin, 15 Haziran’a Kadar Dilekçe Verin!
reklam
18 Haziran 2021
Oy Kullanmak İçin, 15 Haziran’a Kadar Dilekçe Verin!

Oy Kullanmak İçin, 15 Haziran’a Kadar Dilekçe Verin!

Çorlu’da faaliyet göstermekte olan Kilikadılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bilgin İnceoğlu, 11 Temmuz’da Bulgaristan’da yapılacak olan erken genel seçimde oy kullanacak olan Bulgaristan vatandaşı Türkler’i, dilekçe vermeye davet etti.

Kilikadılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bilgin İnceoğlu, Türkiye’de yaşayan 350 bine yakın Bulgaristan Türkü’nün oy kullanma işleminin kolaylaştığını söyledi.

Bulgaristan vatandaşı Türkler’in yoğun olarak yaşadığı illerin başında Tekirdağ’ın geldiğini ve Türkiye’de yaşayan tüm çifte vatandaşları oy kullanmak üzere 15 Haziran Salı gününe kadar dilekçe vermeye çağıran İnceoğlu, “11 Temmuz’da yapılacak olan erken genel seçimlerde, sandık sayısını artırmak istiyoruz. Çünkü geçen seçimlerde, her sandıkta bin 200 ile bin 500 arası seçmen oy kullandı. Bir sandıkta binin üzerinde kayıtlı seçmen olması, çok büyük izdiham yaratıyor. Türkiye’deki ve Bulgaristan’daki seçimlerde, genelde bir sandıkta 200 ile 250 civarında seçmen kayıtlı olur. Bu durumu, Bulgaristan’daki yetkililer ile de bunu sürekli olarak gündeme getiriyorduk. Uzun bir aradan sonra, 11 Temmuz Pazar Günü Bulgaristan’da yapılacak olan seçimde, sandık sayılarının artırılması kararı alındı.” dedi.

İnceoğlu, “Vatandaşlarımızın beklemeksizin ve daha rahat bir ortamda oyunu kullanabilmeleri için 15 Haziran’a kadar dilekçelerini, Bulgaristan Yüksek Seçim Kurulu sayfasından (https://www.cik.bg/bg/ns2021/izvan-stranata/submit) ve Bulgarca (Kiril Alfabesi’yle) doldurmaları gerekmektedir. 15 Haziran’a kadar dilekçe doldurmayanların isimleri seçim listelerinde yer almayacak, seçim günü Kiril Alfabesi’yle ve kendi el yazısı ile doldurmak zorunda kalacaklardır. Bu da seçim komisyonlarının yavaş çalışmalarına, sandık başında uzun kuyruklar ve zaman kaybına sebep olacaktır.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
769 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu