Mustafa Ülkem Uruk, Adım Adım Meclise Yürüyor!
reklam
21 Nisan 2023
Mustafa Ülkem Uruk, Adım Adım Meclise Yürüyor!

Mustafa Ülkem Uruk, Adım Adım Meclise Yürüyor!

Genç yaşına rağmen siyasi çevreler tarafından yakından tanınan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk, Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde düzenlenen programla aday adaylığını açıkladı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için aday adayı olduğunu açıkladı. Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde yapılan basın açıklamasına; CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Cüneyt Akar, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başta olmak üzere, geçmiş dönem CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, geçmiş dönem CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, önceki dönem Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, mevcut dönem milletvekili aday adayları, partinin ileri gelenleri, Uruk’un ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ESENDAL SAHNESİ TIKA BASA DOLDU

Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde yapılan ve CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Cüneyt Akar’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ülkem Uruk, “Burası Çorlu, burası benim evim. Şu anda salonumuzda bulunan ilçe başkanlarımız, neredeyse benim çocukluğuma şahitlik ettiler. Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımız başta olmak üzere birçok parti yöneticimiz de gençlik dönemime şahit oldular. Onlarla beraber büyüdüm. Dünyaya bakış açımı ve ahlaki değerlerimi ailemden öğrendim, ama siyasi ahlakımı ve siyasi değerlerimi ise sizlerden öğrendim. Öğrendiğim değerler ve duygularla bugün karşınızdayım. Bu salonu doldurduğunuz ve beni yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.” dedi. 

SANDIK BAŞINA GİDECEKLERİ GÜNÜ İPLE ÇEKİYORLAR

Uruk, “Hayatımın neredeyse tamamını bu ‘Tek Adam’ döneminde geçirmiş, hayallerine bile baskı kurulmuş, geleceği elinden alınmak istenmiş bir kuşağın temsilcisi olarak görüyorum kendimi. O yüzden bugünkü görevimi de aday adaylığı açıklamamı da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının güneşli günlerinin habercisi olarak görüyorum. O yüzden ayrıca huzurlu ve ayrıca mutluyum. İktidar, ülkeyi yönetemez bir hale geldi. AK Parti; çok yaşlı, çok yorgun ve sonuçları çok ağır bir iktidar haline dönüştü. Ama bu salonu dolduran coşkulu CHP’lilere, AK Parti’yi anlatacak halim yok! Gençlerin, emekçilerin ve sade vatandaşların içinde bulunduğu güç duruma ilişkin uzun uzun tespitler yapıldı. Artık hiç kimse bizlerden yoksulluğu ifşa etmemizi, insanları kategorize etmemizi, halk ekmek kuyruklarını göstermemizi veya kredi bataklığına düşen vatandaşlarımızı göstermemizi beklemiyor. Vatandaşlar bizlerden, yaşadıkları sorunlara çözüm olacak projeleri bekliyor. Seçmenler bizlerden, derdine derman olacak çözüm önerilerini dinlemek istiyor. Mevcut iktidardan, neyi farklı yapacağımızı öğrenmek istiyor. Nefes almanın bile güçleştiği bir dönemde, gidilecek yol haritasını bilmek istiyor. Özellikle bu dönemde gençlerimiz, bu olumsuz süreçten en fazla etkilenen kesim oldular. Şu anda gençlerimizin yüzde 54’ünün eğitim durumu anne babalarından daha iyi olmasına rağmen, elde ettikleri gelir seviyesi ebeveynlerinin çok çok altında kaldı. Bununla birlikte maalesef ki bu gençlerin yüzde 52’si, ekonomik açıdan ailelerine bağımlı olarak yaşamak zorunda kalıyorlar. Konut ve araç sahibi olmak gibi bir hedef bir kenara dursun, tatile çıkacak maddi yeterliliğe bile sahip olmadıklarını dile getiriyorlar. Bu gençler, sandığa gittiği zaman ne yapması gerektiğini biliyorlar. Bu yüzden ismine ‘Z Kuşağı’ dediğiniz bu gençler, sandık başına gidecekleri ilk günü iple çekiyorlar…” diye konuştu.    

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ AYNI ŞEMSİYE ALTINDA TOPLANDI

Konuşmasını sürdüren Uruk, “Daha öncede ifade ettiğim gibi AK Parti, çok yaşlı ve çok yorgun bir parti. Bu gençler, hayatları boyunca bir başka iktidar görmedi. Bu iktidar eğer gençler için bir şey yapabilecek olsaydı, 21-22 senedir zaten çoktan yapardı. Bu sebeple Cumhuriyet Halk Partisi, sokakta gördüğünüz gençler arasında da şu anda birinci parti haline geldi. Bu tarihi fırsatı ıskalamamak adına bunların altını çiziyorum. Bugün adeta büyük bir hoşgörü ve siyasi dehayla, yıllardır birbirine düşman gösterilmiş, karşı mahallelerin insanları bir araya geldi. Bugün Genel Başkan’ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurduğu bu ‘Masa Siyaseti’, milli görüşçüler ile seküler hayat tarzını yaşamayı tercih eden insanları bir araya getirdi. Liberaller ile sosyal demokratları bir araya getirdi. Kürtler, Aleviler, inananlar, inanmayanlar, hepsi aynı şemsiye altında oldu. Tek bir ortak talep var; adalet, demokrasi ve hak ettiği refaha ulaşmış bir Türkiye.” dedi.

YENİDEN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ ve BİZ KAZANACAĞIZ

Uruk, “Şimdi yeniden daha çok çalışacağız ve kazanacağız. Kimse kaybetmeyecek, biz kazanacağız. Demokrasi için kazanacağız, adalet için kazanacağız, laiklik için kazanacağız. İnancı dolayısıyla evleri işaretlenen Aleviler için kazanacağız. Kılık kıyafeti dolayısıyla eğitim hakkından mahrum bırakılanlarla helalleşmek için kazanacağız. Yoksulluk ve karanlıkla tarikatların, cemaatlerin kucağına itilen çocuklar için kazanacağız. Şiddet gören, katledilen kadınlar için kazanacağız. Öteki görülen herkesi bu ülkenin asli unsuru olduğunu hatırlatmak için kazanacağız. Mazlumlarla helalleşmek, zalimlerle de hesaplaşmak için kazanacağız. Ve anlatmaya çalıştığım mirasımıza layık olabilmek için kazanacağız. Geleceğimizi, beraber kurmak için kazanacağız. Ve 15 Mayıs sabahı; 13’üncü Cumhurbaşkanı’mız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önde bizler arkasında, Anıtkabir’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcumuzu ödeyebilmek için kazanacağız. Onlar zannettikleri kadar kalabalık, bizler de sandığımız kadar yalnız değiliz!” diye konuştu.

Konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesilen Uruk yaptığı açıklamanın ardından, beraberindekilerle birlikte Atatürk Meydanı’na kadar yürüyerek Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Editör : Tuğberk Erdem
318 Okunma
Mustafa Ülkem Uruk, Adım Adım Meclise Yürüyor!
Mustafa Ülkem Uruk, Adım Adım Meclise Yürüyor!
Mustafa Ülkem Uruk, Adım Adım Meclise Yürüyor!
Mustafa Ülkem Uruk, Adım Adım Meclise Yürüyor!
Mustafa Ülkem Uruk, Adım Adım Meclise Yürüyor!
Mustafa Ülkem Uruk, Adım Adım Meclise Yürüyor!
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu