“Yeni Siyaset”in Temsilcisi Olmak İçin Yola Çıktı!
reklam
22 Nisan 2023
“Yeni Siyaset”in Temsilcisi Olmak İçin Yola Çıktı!

“Yeni Siyaset”in Temsilcisi Olmak İçin Yola Çıktı!

Geçtiğimiz yıllarda CHP Çorlu İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanlığı görevi yapan Sema Kırkoyun Kinet, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’nde, Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

İş insanı Sema Kırkoyun Kinet, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için aday adayı olduğunu açıkladı. CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde yapılan aday adaylığı açıklamasına, CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Cüneyt Akar ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başta olmak üzere çok sayıda partili katıldı. Basın toplantısının açılış konuşmasını, CHP Çorlu İlçe Örgütü Gençlik Kolları Başkanı Galip Rehkan yaptı. Rehkan’ın ardından söz alan CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Cüneyt Akar, “14 Mayıs’ta, geliyor gelmekte olan… Geliyor halkın iktidarı, geliyor CHP iktidarı. Gençlerimiz, kadınlarımız, emekliler, işçiler ve çiftçiler, Cumhuriyet Halk Partisi’ni göreve çağırıyor. Önümüzdeki seçim sürecinde, hayatımızın her alanından fedakârlık yapıp çok çalışarak, gelin partimizi iktidar yapalım! Şahsım adına belirtmem gerekirse ben, iktidar olacağımıza inanıyorum ve bu siz değerli yoldaşlarıma güveniyorum. Partimizdeki aday adaylık süreci, 13-22 Mart tarihleri olarak belirlendi. Partimizin iktidar yürüyüşünde, Çorlu İlçe Örgütü’nden katkı sunmak ve bu zor süreçte sorumluluk almak isteyen tüm aday adayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün burada, Sema Kırkoyun Kinet Hanımefendi’nin aday adaylığı açıklaması için toplanmış bulunuyoruz. Şahsım ve ilçe yönetim kurulum adına, çıkmış olduğu bu yolda kendisine başarılar diliyorum. Hayırlı olsun dileklerimi iletirken, sözü kendisine bırakıyorum.” dedi.

HEYBESİNDEKİLERİ TEK TEK PAYLAŞTI

Aday adaylığı açıklamasına, oldukça coşkulu bir giriş yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Sema Kırkoyun Kinet, “Hayatın zorluklarının içine doğuyoruz. Her yeni güne başlarken, bu zorlukları da yanımıza alıyoruz. Evet, zorluklar ile güne başlıyoruz, ama bir de içimizde her sabah bir güneş doğuyor. İşte o güneş, her gün umut etmemizi, hayal etmemizi ve inancımızı tazeliyor. Her gün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, aileme ve kendime bir söz veriyorum, içimdeki o güneşin tekrar ve tekrar doğması için: ‘Her zaman çok çalışacaksın ve çok iyi olacaksın!’ İşte bu sözdür benim güneşimi her sabah yeniden doğuran! Bugün, sırtımdaki heybemle karşınızdayım ve bu heybede neler var sizlerle paylaşmak istiyorum. Cesaret var, tutku var, kararlılık var. Çok çalışmak ve çalışmayı çok sevmek var. Neşe var, kahkaha var. Bir anne ve bir kadın var. 37 yaşındayım. Hayatımın 16 yılını, bir okulun çatısı altında geçirdim. Diğer 16 yılını da iş hayatı içerisinde geçirdim. Bu ülkede, kendi ayakları üzerinde durmak için oldukça uzun yol yürümüş, birçok kadından sadece biriyim.” dedi.

DEĞİŞİMİN TEMSİLCİSİ OLMAK İSTİYOR

Kinet, “Siyasi hayatım, son 10 yıldan ibaret değil! Çocukluğumdan bu yana süre gelen bir siyasi hayatım var! Bazen evdeki hararetli bir sağ-sol tartışması, bazen öğrenci olarak sokakta haklarını aramak, bazen de toplum için gönüllü faaliyetlere katılmak ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin rozetini gururla taşımak. Evet, karşınızdaki bu kadın değişim istiyor. Değişimin başlangıcı, değişimin temsilcisi olmak istiyor. Her insan gibi eşitlik ve adalet talep ediyor. Sevgi ve saygı istiyor. Ve en önemlisi de bunları hak ettiğimize inanıyor. Can derdinin, geçim derdinin, korkunun ve tedirginliğin, bireysel hayatları etkilememesini istiyor. Kısacası insanca bir hayat yaşamak istiyor! Ferhat Kentel’in şu sözlerini sizlerle paylaşmak istiyorum: ‘Hem aynıyız, hem farklı... Bu bir çelişki değil! Karmaşıklığın, yani normalliğin farklı tezahürleri… İnsanların, aynı beden içinde hem aynılığa hem de farklılığa vurgu yapmamız, tanıma isteği eşliğinde bir arada yaşama kültürü…’” diye konuştu.

‘YENİ SİYASET’ MOTTOSU İLGİ GÖRDÜ

Konuşmasını sürdüren CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Sema Kırkoyun Kinet, “Bugün Tekirdağ, yaklaşık 1,1 milyon nüfusu barındırıyor. 2050 yılında, 2,5 milyon nüfus olması bekleniyor. Tekirdağ’ın; güçlü ve onurlu bir geleceği yerel yönetimler eli ile inşa ederken, bölgemizin gelişimi adına önemli adımlar atılması için hükümet desteğini de alması son derece önemli ve kritik. 2050 yılında bu nüfus artışı ile nasıl mücadele edilmeli? Geleceğimizde en önemli sorunlarımız neler olacak? Bu sorunların sadece birkaç tanesini sıralamak ve sizlerle paylaşmak istiyorum: Su, Atık Yönetimi, Çevre Yönetimi, Nitelikli İş Gücü, Kaliteli Eğitim, Bir Arada Yaşama Kültürü ve İhracatta Rekabetçi Sanayi Kenti. Şu an benim olduğum yerde karşınızda adaylığını, yapacaklarını anlatmış/anlatacak birçok kişi olduğunu ve olacağını biliyorum. Onların hepsinin de daha iyisini istediğini biliyorum. Ama ben daha iyisine çalıştım, hazırlandım ve o daha iyisinin nasıl yapılacağını biliyorum. Sadece bir şehrin hikâyesini değil, bir şehirden bir ülkeye örnek olabilen bir hikâyeyi yazmak zorundayız. 20 yıllık bir çöküşün ülkemiz üzerindeki maliyetini çok hızlı telafi etmek zorundayız. Genel Başkan’ımızın adaylık konuşmasında ‘Sadece ben aday değilim!’ dediği gibi, şimdi ben de söylüyorum: ‘Sadece ben aday adayı değilim!’ Buradaki her biriniz; sokaktaki, tarladaki, işyerindeki herkes aday adayı… Çoğunlukçu bir katılımcılıkla, ortak aklın bir adım ilerisindeki birleşik bir akılla, artık geleceğe ve umuda yolculuk yapmak zorundayız. Gelin, bu ülkeye esareti anlatanlara inat, o esaretin başına birlikte kocaman bir ‘C’ harfi koyalım. Ve gelin hep birlikte, ‘Yeni Siyaset’ diyelim! Güçlü ve onurlu bir gelecek için, büyük Tekirdağ’ın paydaşı ve ortağı olmak için, bu geleceği sizler ile bir arada kurmak için, tutku ile çalışmak için buradayım... Cumhuriyet’in 2’nci yüzyılında, 28’inci Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilliği Aday Adaylığı’mı sizler ile paylaşmaktan büyük onur duyuyorum.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
305 Okunma
“Yeni Siyaset”in Temsilcisi Olmak İçin Yola Çıktı!
“Yeni Siyaset”in Temsilcisi Olmak İçin Yola Çıktı!
“Yeni Siyaset”in Temsilcisi Olmak İçin Yola Çıktı!
“Yeni Siyaset”in Temsilcisi Olmak İçin Yola Çıktı!
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu