CHP Sözcüsü Öztrak: "Bu Millet ‘Kral’ İstemez, ‘Kural’ İster!"
reklam
26 Nisan 2023
CHP Sözcüsü Öztrak:

CHP Sözcüsü Öztrak: "Bu Millet ‘Kral’ İstemez, ‘Kural’ İster!"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlik programı kapsamında hizmete giren “Ters Ev” Projesi’nin açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, “Bu millet ‘Kral’ istemez, bu millet ‘Kural’ ister!” dedi.

Çorlu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Ters Ev” Projesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında açıldı. Tören programına katılan ve katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Bugün; 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Yine bugün, Ramazan Bayramı’nın son günü… Ben, özellikle Çorlu halkının, her iki bayramını da yürekten kutluyorum. Tabii ki bu bayramı, yüreğimizdeki büyük bir sıkıntı ile kutluyoruz. Çünkü daha bundan iki ay önce 50 bin yurttaşımız, enkazların altında hayatını kaybetti. O günden itibaren de gerek Tekirdağ İl Başkanlığı’mız gerekse Çorlu Belediyemiz, oldukça özverili çalışmalar gerçekleştirdi. Tekirdağ İl Başkanlığı’mızın altını, özellikle çizmek istiyorum. Çünkü Tekirdağ İl Başkanlığı’mız, adeta bir belediyeymiş gibi çalışarak, deprem bölgelerine çok sayıda yardım tırı sevk etmeyi başardı. Yine tüm belediyelerimiz orada çok büyük hizmetler yaptılar. Ve ben size şunu söyleyeyim; her oraya gittiğimde, Tekirdağ Belediyelerinden ve Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan sitayişle söz edildiğini gördüm. Ben bu çerçevede hem İl Başkanlığı’mıza hem de başta Çorlu Belediye Başkanlığı’mız olmak üzere tüm belediye başkanlıklarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.        

BAŞKAN SARIKURT’U TEBRİK EDİYORUM

Konuşmasına devam eden Öztrak, “Evet, bugün 23 Nisan. Bundan 103 yıl önce, Büyük Önder’imiz ve Partimizin Ebedi Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün, arkadaşlarıyla beraber, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurdukları tarih. Mustafa Kemal Atatürk, bu tarihin hem ulusal egemenlik hem de çocuk bayramı olarak kutlanılmasını istiyor. Ve çocuklara dönüp şunları söylüyor; ‘Küçük Hanımlar, küçük Beyler! Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek, ona göre çalışınız.’ diyor. Ben de bugün, Ters Ev’i yapan ve açan Sayın Ahmet Sarıkurt’a bir kere daha teşekkür ediyorum. Çünkü bu aynı zamanda çocuklarımızın çalışmaları için, düşünmeleri için, eleştirel bir zekâya sahip olabilmeleri için ve 21’inci yüzyılın insanları olabilmeleri için yapılmış olan önemli bir yatırım. O bakımdan da bu önemli adım nedeniyle kendisini buradan kutlamak istiyorum.” diye konuştu.

BU MİLLET ‘KRAL’ İSTEMEZ, ‘KURAL’ İSTER!

Öztrak, “Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ten yani Büyük Önder’imizden sık sık bahsetmek ve onun sözleri ile konuşmamı tamamlamak istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki: ‘Bütün cihan bilmelidir ki; artık bu devletin ve bu milletin başında; hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir. Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki; onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, yok olur.’ Evet, bundan tam 103 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk, bunları söylemiş. Bu milletin istediği bir tek şey vardır. Bu millet ‘Kral’ istemez, bu millet ‘Kural’ ister! Kral değil, kuralın hâkim olduğu günler artık yakındır. 15 Mayıs’ta bu ülke, yeniden çok büyük bir kurtuluş mücadelesini sandıkta gerçekleştirecek ve ülkeye baharlar gelecektir.” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
496 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu