Siyasi Partilerde, Yeterince Demokrasi Olduğuna İnanmıyorum!
reklam
30 Nisan 2023
Siyasi Partilerde, Yeterince Demokrasi Olduğuna İnanmıyorum!

Siyasi Partilerde, Yeterince Demokrasi Olduğuna İnanmıyorum!

14 Mayıs’ta yapılacak Genel Seçimleri’de Bağımsız Milletvekili Adayı olan Ali Çavuş, gazetecilerle bir araya geldi. Siyasi partilerde yeterince demokrasinin olduğuna inanmadığını ifade eden Çavuş, toplumun beklentilerinin dikkate alınmadığını söyledi

Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı olan Ali Çavuş, Çorlu’da faaliyet gösteren basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Neden bağımsız aday olduğunu ve neler yapmak istediğini tek tek sıralayan Milletvekili Adayı Çavuş, öz geçmişiyle ilgili de bilgiler aktardı. 35 yaşında Mimarlık Fakültesi’ni bitirerek mimar olduğunu dile getiren Çavuş, kentsel dönüşüme önem verdiğini söyledi. Güvenli bir geleceği birlikte inşa etmek için herkesten oy istediğini belirten Çavuş, ayrım gözetmeksizin liyakata önem vereceğini ifade etti.

ADAYLAR BELİRLENİRKEN, ŞEFFAF OLUNMUYOR!

Engelsiz Kafe’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuş, “Siyasi partilerde, yeterince demokrasi olduğuna inanmıyorum. İlçeler arasında, seçmen sayısına göre adil paylaşım yapılmıyor. Aday belirlemelerinde şeffaflık olmuyor, toplumun beklentileri dikkate alınmıyor. Seçim çalışmaları sırasında farklı siyasi görüşten insanlar ile aynı masa etrafında oturup, çay içip, siyaset ve ülke gündemini konuşabiliyorum. Bağımsız olduğum için, insanlar daha içten davranıyorlar. Yüz yüze, hiçbir olumsuz tepki almadım. Ancak sosyal medyada her şeyin en iyisini kendilerinin bildiğini zanneden bazı kişiler, beni oyları bölmekle suçluyorlar. Bu kişileri, kesinlikle ciddiye almıyorum. Yapıcı eleştirileri olanları, her zaman dinlemeye hazırım. Seçmenler, toplumsal ayrıştırmaya karşılar. Ulaşılabilir vekil istiyorlar. Mesleğinde tecrübeli, kariyeri olan, sosyal hayatta etkili kişiler istiyorlar. Özellikle gençler, güven verecek lider istiyorlar. Kadınlar ise; özellikle son depremlerden sonra ve beklenen İstanbul Depremi’nden çok etkilendikleri için, başta çocukları ve aileleri olmak üzere nasıl hayatta kalacaklarını düşündüklerinden, bu konularda hızlı çözümler bekliyorlar. Yetişkin erkekler, biraz daha rahat davranıyorlar.” dedi.

DÜŞÜNDÜĞÜ PROJELERİ TEK TEK AÇIKLADI

Çavuş, “Köprünün ötesi, berisi ayrımı yapmayan, liyakata önem veren, verdiği oyun peşini bırakmayan, güvenli bir geleceği birlikte inşa etmek isteyen herkesten oy istiyorum. Cumhurbaşkanlığı Listesi’nde, herkes istediği lidere oy verebilir. İkinci liste olan Milletvekilliği Listesi’nin sağ tarafında bulunan ‘Bağımsız Adaylar’ bölümünden, adımın bulunduğu yere mühürü basmalarını istiyorum. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği listeleri ayrı ayrı değerlendirilecektir. Zaten birçok parti, ittifak yaparak seçime girdi. Bu seçimde, Türkiye genelinde birçok bağımsız aday Meclis’e girecektir. Üzerimizde lider baskısı olmadığı için biz bağımsız adaylar, partili adaylardan daha çok erişilebilir olacağız ve sizlerin hakkınızı sonuna kadar savunacağız. Şu an üyesi olduğum sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları ile iletişim halinde olup, beraber projeler üreteceğim. Bu şekilde kamuoyu baskısı oluşturarak, Tekirdağ’ımızın hak ettiği şeylerin peşinden yorulmadan koşacağım. Deprem konusu başta olmak üzere, kentsel dönüşüm mevzuatlarında bulunan boşlukları ve uygulamadaki zorlukları gidermek için uğraşacağım. Birkaç gün önce TOKİ tarafından İstanbul özelinde açıklanan kentsel dönüşüm desteklerinin, Tekirdağ’da da uygulanması için çalışacağım. Özellikle eski teknoloji kullanan sanayi tesislerinin de endüstriyel dönüşümlerini sağlamak için uğraşacağım. Yapı kooperatifçiliğini geliştirerek, insanların uygun fiyata ev ve işyeri sahibi olması için projeler üreteceğim.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
477 Okunma
Siyasi Partilerde, Yeterince Demokrasi Olduğuna İnanmıyorum!
Siyasi Partilerde, Yeterince Demokrasi Olduğuna İnanmıyorum!
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu