İnce: “Sizin Bildiğiniz Atatürk’ün Partisi Yok Artık!”
reklam
02 Mayıs 2023
İnce: “Sizin Bildiğiniz Atatürk’ün Partisi Yok Artık!”

İnce: “Sizin Bildiğiniz Atatürk’ün Partisi Yok Artık!”

Memleket Partisi Genel Başkanı ve 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü Çorlu’ya geldi. Atatürk Meydanı’nda toplanan yaklaşık 4 bin kişilik kalabalığa seslenen İnce, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için destek istedi.

Saat 18.30 sularında Atatürk Meydanı’na giriş yapan Memleket Partisi Genel Başkanı ve 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi, çoğunluğu “Z Kuşağı” olarak tabir edilen genç bir seçmen kitlesi karşıladı. Organizasyon anlamında tam bir düzensizliğin yaşandığı buluşmada, görevlerini yapmaya çalışan basın mensupları oldukça zor anlar yaşadı.

FETÖ’CÜLER YAPIYOR, ESKİ ARKADAŞLARIM PAYLAŞIYOR!

Alanda toplanan coşkulu kalabalığa parti otobüsünden seslenen ve vatandaşların aşina oldukları hoyrat konuşma üslubundan ödün vermeyen İnce, “Hayatımda o kadar miting yaptım, 360 derecelik miting ilk kez yapıyorum. 14 Mayıs’ta sandık başındayız. Bize dediler ki: ‘Kırk katır mı, kırk satır mı?’ Bize dediler ki: ‘Ölüm mü, sıtma mı?’ Bize dediler ki: ‘A mı, B mi?’ Bize dediler ki: ‘Birinci yol mu, ikinci yol mu?’ Aha cevap: Üçüncü yol! Yani ilkokul 4 çocuğuna bile öğretilir A, B, C, D ve E diye, bize niye A veya B diyorlar? Biz, üçüncü yoluz. Bunu sık sık hatırlatıyorum: Ne sağdan ne soldan, Atatürk’ün yolundan! Ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket! Bakın geçmişte, Ergenekon-Balyoz Dönemi’nde, FETÖ’cüler; kasetler çıkardılar, sahte CD’ler çıkardılar, sahte belgeler çıkardılar ve orduyu çökerttiler. Şimdi de her gün benimle ilgili bir banka dekontu alıyorlar, ismi çiziyorlar, benim adımı yazıyorlar ve üstüne 10 milyon yazıyorlar. Ulan geri zekâlılar! 10 milyon rüşvet, banka yoluyla mı gönderilir? Bakın, bir de Pazar günü! Üzüldüğüm taraf şu; FETÖ’cüler sahtekârlığa bayılır. FETÖ’cüler bunu yapıyor, ama benim eski arkadaşlarım da paylaşıyor. Buna üzülüyorum ben buna! Başka bir şeye üzülmüyorum. Bakın, Muharrem İnce; kumpaslara, sahte dekontlara, sahte ses kayıtlarına direnir. Ben direnirim, benim o gücüm var. Muharrem İnce diz çökmez, Muharrem İnce eğilmez! Ama bu, Devlet’in sorunu Devlet’in...” dedi.

TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİ, BANA SALDIRIYOR!

İnce, “Bugün AKP’yi bırakmış, CHP’ye destek olan FETÖ’cüler var ya, benimle ilgili sahte belge yayınlayan FETÖ’cüler var ya, çok yakında aynı sahtekârlıkları CHP’ye yapacaklar. O zaman göreceğim onları. Ya bu bir terör örgütü terör! Ne PKK’yla ne FETÖ’yle ne Hizbullah’la işim olmaz benim. Şu anda; PKK’lılar bana saldırıyor, FETÖ’cüler bana saldırıyor, Hizbullahçılar bana saldırıyor. Muharrem İnce de Köroğlu gibi döne döne, vuruşa vuruşa, göğüs göğüse mücadele ediyor. Allah’ın izni, milletin isteğiyle bu işi bitireceğiz. Hiç merak etmeyin siz! O anketler falan hepsi palavra, yok öyle bir anket. Memleket Partisi aslan gibi Atatürkçü bir parti, o Meclis’te yerini alacak. Buna inanıyorum ben.” diye konuştu.

SİZİN BİLDİĞİNİZ ATATÜRK’ÜN PARTİSİ YOK ARTIK!

Konuşmasını sürdüren ve CHP Tekirdağ 3’üncü sıra Milletvekili Adayı Cem Avşar’ın istifa ederek, kendi partisi olan DEVA’ya geçeceğinin altını çizen İnce, “Şimdi, CHP’ye oy verecek kardeşlerime sesleniyorum. 3’üncü sırada, DEVA Partili aday var. Onu gönderirseniz, 15 Mayıs sabahı CHP’den istifa edecek. Sizin oylarınızla seçilecek. Bunu yapmayın, yapmayın! Çankaya’da, Sadullah Ergin’e mi oy vereceksiniz? İzmir’de, Yüksel Taşkın’a mı oy vereceksiniz? Sizin bildiğiniz ‘Atatürk’ün Partisi’ yok artık! O yok, o gitti. ‘Atatürk’ün Partisi’ burada, burada: Memleket Partisi!” dedi.

İNCE, VAATLERİNİ TEK TEK SIRALADI

İnce, “Değerli Çorlulular, sevgili gençler! Sizinle bu ülkede, yepyeni bir sayfa açacağız. Pasaportumuzun değeri olacak. Sizi yurt dışına okumaya göndereceğim. Ama geri geleceksiniz, memlekete hizmet edeceksiniz. Oralarda kalmak yok! Okuyacaksınız, geri geleceksiniz. Hep birlikte memlekete hizmet edeceğiz, hep birlikte. Anneler, babalar! Size, beş sözüm var. Bir; benim Cumhurbaşkanlığı’mda çocuklarınız, ucuz et yiyecek. Süt içecek, peynir yiyecek, balık yiyecek, yumurta yiyecek. İyi beslenecekler. Benim Cumhurbaşkanlığı’mda, nitelikli okullarda okuyacaklar. Özel okullara muhtaç olmayacaksınız. Benim Cumhurbaşkanlığı’mda, çocuklarınızı tarikat yurtlarına teslime etmeyeceğim. Benim Cumhurbaşkanlığı’mda, çocuklarınız iş bulacak, iş. Ve dirençli kentler yapacağız. Eskişehir’den Edirne’ye kadar, Türkiye bir deprem tehditi altında. Milyonlarca yıldır bu topraklarda deprem oluyor, yine olacak. Bu kentleri, dirençli hale getirmemiz lazım. Onun için de akıl lazım, bilim lazım, matematik lazım, kuantum lazım. ‘3A’ diyorum; akıl, adalet ve ahlak. ‘3B’ diyorum; barışacağız, büyüyeceğiz ve adil bölüşeceğiz. Bunu beraber yapacağız. Merkez Bankası’nı, bağımsız yapacağız. Kurumları, özerk yapacağız. Milli gelirin yüzde 2’sini, tarıma ayıracağız. Milli gelirin yüzde 5’ini, araştırma ve geliştirmeye ayıracağız. Ankara’daki Saray’ı kullanmayacağız. Orayı, üniversite sınavında ilk bine giren öğrencilere vereceğim, söz! Marmaris’teki Yazlık Saray’ı kullanmayacağım. Orayı da engelli çocuklara vereceğim, söz! Güvenliğimizi sağlayan polis arkadaşlar, size de iki çift sözüm var. 3600, istediğiniz gibi olmadı. Lojman sorunlarınız çözülmedi. Fazla çalışma saatlerinizi biliyorum. Polis intiharlarının farkındayım. Büyük kentlerde görev yapmak istemiyorsunuz, kira ödeyemiyorsunuz. Bnları biliyorum. Siz, bu memleketin fakir fukara çocuklarının evlatlarısınız. Sizin sorunlarınız da aklımın kenarında duruyor, merak etmeyin!” diye konuştu.

ERDOĞAN DA GİDECEK, MUHALET DE GİDECEK!

CHP başta olmak üzere “6’lı Masa”yı da eleştiren İnce, “Bakın, kıyma 350 lira oldu. Şimdi ithal et getirdiler, ithal etle fiyatları bir miktar düşürecekler. Ama o zaman da besici zarar edecek. Çiftçi zarar edecek. Tarımı bitirdi bu Erdoğan! Merkez Bankası’nın kasasını boşalttı. Rezervleri, eksiye düşürdü. Sokakları, Suriyeli doldurdu. Gençler; umutlarını yitirdi, memleketi terk etmek istiyor. Polisler intihar ediyor. Çiftçiler; ekemiyor, biçemiyor, mazot alamıyor. Memleketin üzerindeki bu kara bulutları dağıtacağız. Bu memlekete, yeniden bir umut lazım! Erdoğan bunu yapamaz, yapsaydı 21 yılda yapardı. Erdoğan yapamaz, Erdoğan gitmelidir! Peki, Kılıçdaroğlu yapabilir mi? Kimle yapacak; Davutoğlu’yla, Babacan’la mı yapacak! Ya yapsaydı, Erdoğan onlarla yapardı. Yapsaydı, 18 yıldır beraberlerdi. Yani: ‘Beni Cumhurbaşkanı adayı yapın, ben de sizin hepinizi Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapayım.’ Böyle, Devlet yönetilmez!” dedi.

BU ÜLKEYİ, 300 AKILLI İNSANLA YÖNETECEĞİM!

İnce, “Ben bu ülkeyi, 300 akıllı insanla yöneteceğim. 81 Vali, 13 Bakan, 81 Emniyet Müdürü, EPDK’ya, BBDK’ya, SPK’ya, Maliye’nin başına… 300, hepsi defterimde yazılı. Bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. Öyle yok, o bolluk nerede yahu! Önüne gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı… Dördünü toplasan, 1 puan yapıyor. 4 Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı, 8 Bakanlık, bol keseden dağıtıyor. Bakın; Erdoğan’ı da göndereceğiz, bu muhalefeti de göndereceğiz… Bakın bu topraklar, 1699’da Karlofça ile birlikte toprak kaybetmeye başladı. 223 sene, hep kaybettik. 1922’de, ‘Sarı Saçlı, Mavi Gözlü Adam’ gelene kadar! O bu topraklarda, herşeyi sil baştan yaptı. Gençlerimiz, savaş meydanlarında kalmıştı. Sümerbank’ı, Etibank’ı kurdu. Demiryollarını genişletti. Bu topraklardaki modern tarımın, ilk tohumlarını attı. Köylü çocuğuna, keman çalmasını öğretti. Onları; öğretmen yaptı, doktor yaptı, üniversiteler açtı. Ve sonra 20 yıllık bir iktidar, bunları tuzla buz etti. Ama FETÖ’cülerle ortaktı. Sonra FETÖ’cüler kendisine darbe yapmaya kalkınca, ayrıldılar. FETÖ’cüler, başka yere konuşlandı şimdi. Bir bakıyorum ‘Kemalizm, ırkçılıktır.’ diyen adam, CHP’den İzmir 1’inci sıra adayı olmuş. Peki, Memleket Partisi’nde ilk kural ne biliyor musunuz? Atatürk’e saygısızlık yaparsan, partiden atılırsın. Şimdi, sizlerden isteğim şu: ‘Muharrem İnce’ye neden oy verelim?’ Bir tane sebep bile yeter! PKK, FETÖ, Hizbullah’la ve bilimum terör örgütleri, hepsi Muharrem İnce’ye saldırıyorsa, Muharrem İnce doğru yolda demektir.” diyerek noktaladı.
Editör : Tuğberk Erdem
432 Okunma
İnce: “Sizin Bildiğiniz Atatürk’ün Partisi Yok Artık!”
İnce: “Sizin Bildiğiniz Atatürk’ün Partisi Yok Artık!”
İnce: “Sizin Bildiğiniz Atatürk’ün Partisi Yok Artık!”
İnce: “Sizin Bildiğiniz Atatürk’ün Partisi Yok Artık!”
İnce: “Sizin Bildiğiniz Atatürk’ün Partisi Yok Artık!”
İnce: “Sizin Bildiğiniz Atatürk’ün Partisi Yok Artık!”
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu