Önümüzdeki Seçimde; İki Aday Değil, İki Anlayış Yarışacak!
reklam
12 Mayıs 2023
Önümüzdeki Seçimde; İki Aday Değil, İki Anlayış Yarışacak!

Önümüzdeki Seçimde; İki Aday Değil, İki Anlayış Yarışacak!

Çerkezköy Belediyesi Halk Ekmek A.Ş. Fabrikası’nın açılış törenine katılan ve yaptığı kürsü konuşmasında ekonomi üzerinden iktidarı eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Önümüzdeki seçimde; iki aday değil, iki anlayış yarışacak!” dedi.

Çerkezköy’de yaptığı konuşmada, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İktidarı’nı sert sözlerle eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Saraylarda oturup halkının halini görmeyen, sesini duymayan, milletini unutan ‘Şahsım Hükümeti’ni evine göndermemize, çok az bir süre kaldı. Milletimiz, bundan tam 1 asır önce, yedi düvele karşı verdiği mücadele ile dünyadaki tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına girerken, aziz milletimiz bu defa da ‘Dediğim Dedikçi’ bir hükümeti, istişareyi rafa kaldıran, otoriter bir sistemi sandık ile değiştirerek, demokrasi tarihine altın harfler ile geçmeye hazırlanıyor. Bu hükümet, millete verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Saray Hükümeti, 2023’te kişi başına gelirimizi 25 bin dolara çıkarmaya söz verdi. Ama gelirimiz bugün 10 bin 655 dolarda kaldı. ‘Saray’ın Kibirlisi’ verdiği sözün yarısını bile yerine getiremedi. 2023’te işsizlik oranını yüzde 5’e indirmeye söz verdi, Devletin makyajlı verileri ile işsizlik bu yılın sonunda bunun iki katı olacak. Gerçek işsizlik ise, söz verdiklerinin 5 katına yaklaşacak. İşsiz sayısı 9 milyona dayanacak, dünyadaki 98 ülkenin nüfusunu aşacak.” dedi.

İNSANLARIN, YAŞAMADAN ÖLDÜĞÜ BİR ÜLKE

Öztrak, “Erdoğan, bundan iki yıl önce, ‘Faizi düşüreceğim, cari açık düşecek!’ dedi, ama cari açık rekor üzerine rekor kırıyor. ‘Döviz kasası dolup taşacak’ dedi, bugün Merkez Bankası’nın kasasında döviz var diyebilmek için 50 milyar dolara ihtiyaç var. Geçtiğimiz seçimde Saray, milletin 128 milyar dolarını Merkez Bankası’nın arka kapısından satmıştı. Bu seçimde de bir o kadarını yine arka kapıdan sattı. Çıktılar ‘Faiz, Nas’ dediler. Ama 21 yılda milletin kesesinden 537 milyar doları ya da her bir saatte 3 milyon doları, faiz lobisinin ceplerine koydular. ‘Bir kuruş vermeden yaptık!’ dedikleri kamu-özel sektör işbirliği projeleri için yandaşlarına 7 yılda tam 12 milyar 645 milyon dolar garanti para ödediler. Bu ödedikleri para ile 31 tane Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yapılırdı. Milletin 418 milyar dolarını yandaşlarına peşkeş çektiler. Enflasyon düşecek dediler, enflasyon yüzde 19’dan TÜİK’in makyajlı rakamları ile yüzde 80’lere kadar çıktı. Gerçek enflasyon yüzde 100’leri aştı. Erdoğan, bile isteye halkımızı enflasyon ile işsizlik arasında limon gibi sıktı. Dünyada gıda fiyatları son 1 yıldır düşüyor, ama Türkiye’de ise hızla artıyor. Dünyada, gıda enflasyonunun yüksek olduğu 5 ülkeden biriyiz. Bu ucube rejimin hayata geçtiği 2018 yılında; soğan 5 liraydı, bugün 30 lira. Kırmızı et 49 TL idi, bugün 300 TL’yi geçti. Şahsım Hükümeti, bu millete eti unutturdu. Yiğidi, kuru soğana muhtaç etti. Açlık sınırı, bugün 10 bin lirayı geçti. Çalışanların yarısı bugün çalışsa da aç, çalışmasa da aç. Bu Hükümet, gençlerin bir ev ve bir araba alma umudunu bitirdi. Türkiye, maalesef ‘Şahsım Hükümeti’nin hataları yüzünden, insanların yaşamadan öldüğü bir ülke oldu. Bu hükümet; milletimizin, gençlerimizin umutlarını, yüzlerindeki gülümsemeyi çaldı.” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ LİSTELERİNDE, KİMLER YER ALIYOR!

Konuşmasını sürdüren Öztrak, “Saray Hükümeti, ormanlar yanarken uçak kaldıramadı. Pandemi oldu, 5 maskeyi bu millete bedava dağıtamadı. Kendi partisi lebalep toplantılar yaparken, esnafa dükkânını kapattırdı. Tedbir almadı. Sel oldu, vatandaşımız öldü. Maden patladı, madenciler şehit oldu. Tren devrildi, yolcular öldü, ama ‘Kader’ dedi, ‘Fıtrat’ dedi ve hiçbirinin sorumluluğunu kabul etmedi. Kahramanmaraş merkezli depremler oldu. 48 saat boyunca NATO’nun en büyük ordularından biri olan Mehmetçiğimizi enkazın başına göndermedi. Yurttaşlarımız donarak öldü, vatandaşlarımız ‘Devlet nerede?’ diye feryat etti. Kızılay bunların döneminde çadır sattı. Bunların döneminde afet çadırlarından hilal silindi. Önce TC’yi sildiler, sonra hilali sildiler. 15 Mayıs’ta, hem TC’yi hem de hilali yerlerine koyacağız. Bu rezilliklere sesimizi çıkarmayalım diye de sopalı rejim kurdular. ‘Hak, Hukuk’ diyenin, ‘İnsaf’ diyenin başına vurdular. Bu ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hukuku; hukuku, adaleti bitirdi. Son 5 yılda Türkiye, dünya hukuk endeksinde 15 sıra birden geriledi. Yolsuzluk endeksinde ise 20 sıra birden, insani özgürlük endeksinde 46 sıra birden geriledi. Millete söyleyecek sözü kalmayanlar şimdilerde on parmaklarında 10 karayı Cumhurbaşkanı Adayı’mız, Genel Başkanı’mız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve partimize çalmaya kalkıyorlar. Cami avlusunda düzenlenen mitinglerde, yalan üzerine yalan söylüyorlar. Bizleri yuhalatmaya kalkıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, milletimiz kendini kimlerin bu hale getirdiğini, seçim zamanı kimlerin terör örgütleri ile kol kola gezdiğini, oy uğruna kimlerin terör örgütünün elebaşının mektubunu okuttuğunu, ‘Bizim Mehmet’ dediği kardeşini TRT ekranlarına kimlerin çıkardığını gayet iyi biliyor. Milletimiz, Gaffar Müdür’ün katilleriyle, Gonca Kuriş’i domuz bağı ile boğanlarla iş birliği yapanlara, ay-yıldızlı bayrağa Türk Bayrağı demekle sorunu olanlara, milletvekili yemini edip etmemeyi düşünenlere, kadına, çocuğa tacizi, dayağı savunanlara, Saray’ın partisinin milletvekili listelerinde nasıl yer verdiğini gayet iyi görüyor.” dedi.

İKİ ADAY DEĞİL, İKİ ANLAYIŞ YARIŞACAK!

Türkiye’nin önünde yeni bir ufkun olduğunu ve 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin ardından Millet İttifakı’nın plan ve projeleri ile tüm sorunların üstesinden geleceğini kaydeden Öztrak, “Önümüzdeki seçimde; iki aday değil, iki anlayış yarışacak. ‘Harun olacağız’ deyip, ‘Karun olanlar’ ile tevazu içerisinde yaşayanların seçimi olacak bu seçim. Bir tarafta, milletin kesesinden faiz lobilerinin, dolar baronlarının, yandaşlarının cebine hortum bağlayanlar; diğer tarafta, milletten çalınanları yerine koymaya kararlı dürüst insanlar olacak. Bir tarafta tek kişilik, ucube otoriter rejimi savunanlar; diğer tarafta demokrasi aşıkları olacak. Bu seçim, kul hakkı yiyenler ile Beytülmala sahip çıkanlar, zalimler ile merhametli kalpler arasında, milletin evlatları ile Saray’ın beslemeleri arasında olacak. 14 Mayıs’ta hep birlikte kazanacağız!” diyerek sözlerini tamamladı.
Editör : Tuğberk Erdem
443 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu