Ekrem İmamoğlu Coşkusu, Atatürk Meydanı’na Sığmadı!
reklam
12 Mayıs 2023
Ekrem İmamoğlu Coşkusu, Atatürk Meydanı’na Sığmadı!

Ekrem İmamoğlu Coşkusu, Atatürk Meydanı’na Sığmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Seçimleri öncesinde Çorlu’da miting yaptı. İmamoğlu’nu dinlemek üzere alana gelen coşkulu kalabalık, Atatürk Meydanı’na sığmakta zorlandı.

14 Mayıs Seçimleri’ne sayılı günler kala Çorlu’ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe tarihinin belki de en kalabalık mitingine imza attı. Başlama saatinde yaşanan gecikmeye rağmen Atatürk Meydanı’nı hınca hınç dolduran binlerce vatandaşın coşkusu, bir an olsun eksilmedi. İmamoğlu’nun kürsüye çıkmasıyla birlikte doruğa ulaşan sevgi seli karşısında yorumda bulunan siyasi çevreler; kararsızlık gösteren seçmen kitlesinin, CHP lehine net bir tavır takınacağı hususunda birleştiler. 

SARIKURT, ALBAYRAK ve ÖZTRAK HALKI SELAMLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan önce platforma; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak çıkarak, birer selamlama konuşması yaptılar. Akabinde Çorlulu vatandaşlara seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu; 14 Mayıs Seçimleri’nin önemine, Millet İttifakı’nın amaçlarına ve Trakya’yı yakından ilgilendiren projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

BASİT BİR HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN GELMİYORUZ!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli Programı’na katıldıktan sonra eşi Dilek İmamoğlu ve kurmaylarıyla birlikte Çorlu Atatürk Havalimanı’na gelen Ekrem İmamoğlu, CHP Tekirdağ İl Yönetimi ve siyasi isimler tarafından alanda karşılandı. Miting alanına otobüsle geçen ve Atatürk Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaşa seslenen İmamoğlu, “Bu memleketin güzel insanları, bu memleketin güzel çocukları, bu memleketin pırlanta gençleri burada… Sizlerle birlikte, çok önemli ve çok tarihi bir seçime gidiyoruz. Bu ülkenin vatanseverleri olarak; Türkiye’nin dengesini, hep beraber yeniden sağlamak zorundayız. Ülkemizin dengesi, ne yazık ki tehlikeli bir şekilde bozuldu. Bunları bıraksak, neredeyse ülkeyi yere çakılıcak bir sürece doğru sürükleyecekler. Ülke olarak, artık bir gün bile tahammülümüz kalmadı. Daha fazla bekleyemeyiz. Ülkemizin dengesini bozanları, 14 Mayıs’ta evlerine yollayacağız! 22 yıldır, ülkemizin ekonomik dengesini kökünden bozanlar; ne yazık ki çok kazananlara daha çok kazandırırken, az kazananın elindekini bile aldılar. Zengin daha da zenginleşirken, fakir daha da fakir oldu. Gençlerimiz, hak ettikleri halde, kamuda iş bulamaz hale geldiler. Hak etmeyenler, mülakat marifetiyle işe yerleştirildiler. Biz; mülakatı buruşturup, çöpe atacağız. Haksız kazanç elde edenlere, Devlet’in kapıları sonuna kadar açıldı. Adalet terazisinin dengesi yerle bir olurken, güçlüden yana tartmaya başladı. Adamına göre hukuk, adamına göre adalet dönemi başladı. Eğitimde ve sağlıkta, ne yazık ki denge bozuldu. Artık iyi okullara ve kaliteli sağlık hizmetine, parası olan bile ulaşamıyor! Birliğimizi ve kardeşliğimizi sağlayan herşeyi bertaraf ettiler. Sosyal dengeyi bozdular. ‘Atı alan, Üsküdar’ı geçti.’ diyerek getirdikleri bu sistem, ne yazık ki dengemizi bozdu. Devlet’imizi, derinden sarstı. Millete değil, bir avuç insana hizmet eden bir ortam yarattılar. Devlet’i; millet iradesine değil, tek bir kişinin iradesine tabi hale getirdiler. Biz; kurumları, kuralları tekrar hâkim kılmak ve Devlet’i tekrar millete vermeye geliyoruz. Size söz; 15 Mayıs’ta, bu ülkeye bahar gelecek! Size söz, Devlet de yüzünü millete dönecek! Devlet, gücünü milletten alacak… Millet İttifakı; Türkiye’ye, basit bir hükümet değişimi vadetmiyor! Millet İttifakı, ‘Ahmet kalksın, Mehmet otursun!’ diye iktidara gelmiyor! Millet İttifakı, bu bozuk düzeni değiştirmeye geliyor. Devletimizin temellerini, adalet üzerine sağlam bir biçimde oturtmaya geliyoruz. Devletin temelinde adalet olursa, bu topraklar üzerindeki her şey sağlam olur, güzel olur, güçlü olur. Devletin temelinde adalet olursa; kardeşliğimiz, birliğimiz sağlam olur, daim olur.” diye konuştu.

DENGELİ, ADİL ve ŞEFFAF POLİTİKALARLA İLERLEYECEĞİZ!

Konuşmasını sürdüren İmamoğlu, “Biz, yeni bir dönem başlatıyoruz. Bundan sonra iş, başka bir yöne gidecek. Biz buradayız, çünkü herkes için adalet istiyoruz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın sevgili dostlarım, mutlaka başaracağız… 15 Mayıs sabahından itibaren, işe başlayacağız ve çok çalışacağız. Yüzümüzü millete döneceğiz, haddimizi bilerek çalışacağız. Ekonomiye, hızla istikrar ve güven kazandıracağız. Herkes önünü görecek; hesabını, kitabını yapabilecek. Türkiye, sağlıklı büyüme ve sosyal kalkınma yoluna girecek. Şehirlerin, tek tek özel sorunlarına eğileceğiz. Yalnız Türkiye’nin değil, dünyanın büyük şehirlerinde bulunan bütün imkânları, Türkiye’nin her yerine yayacağız. Burada da çalışacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Kadir Abi’yle, zaten omuz omuza çalışıyoruz. Modern şehircilik anlayışı içerisinde, bütün şehirlerin gelişmesini sağlayacağız. Eğitimde, sağlıkta ve gelir dağılımında, bütün şehirlere adaleti yaşatacağız. Göreceksiniz; Tekirdağ’da olduğu gibi, Trakya’nın bütün şehirleriyle, Marmara’nın bütün şehirleriyle özel bir strateji yöneteceğiz. Bu bölgeye, çok özel bir vizyon getireceğiz. Yani bu bölgenin büyük dertleri var. Türkiye’deki üç kişiden biri, Marmara Bölgesi’nde yaşıyor. Türkiye gelişiminin en önemli sahası olan bu sahada, önümüzdeki 50 yılın planlamasını yapacağız. Göreceksiniz bu anlamda Çorlu Havalimanı da bölgenin etkin bir havalimanı haline gelecek. İstanbul için stratejik bir konumu olacak. Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi’ni, hızla bitireceğiz. Çorlu’ya da bir durağımız olsun, değil mi? Bunun için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Tekirdağ’ın deniz ulaşımını da önemseyeceğiz ve göreceksiniz, Çorlu ekonomisini güçlendireceğiz. Çorlu’da, Tekirdağ’da, bütün Trakya’da; bahsettiğim o güçlü stratejiyi yukarıya taşıyan, vizyoner, Türkiye’nin ikinci yüzyılına yakışan bir modelle, gelecek kaygısı yaşatmayacağız. Tarım ile sanayinin dengesini kuracağız. Çiftçimizi de sanayicimizi de destekleyeceğiz. Emekçinin yanında olacağız, emekçinin hakkını asla yedirmeyeceğiz. Çevreyi, gözümüz gibi koruyacağız. Dengeli, adil ve şeffaf politikalarla ilerleyeceğiz. Gelişmiş dünyanın uyguladığı metotları, ülkemize hızla kazandıracağız.” dedi.

ARAMIZDA KALSIN, 14 MAYIS’TA KA-ZA-NI-YO-RUZ!

İmamoğlu, “Memleketin her yöresine önemli hizmetler sunacağız. Bundan kuşkunuz olmasın! Depreme dayanıklı, sosyal konutlar üreteceğiz. TOKİ’yi; lüks konut üreten bir merkez değil, bu memleketin sosyal konut ihtiyaçlarını karşılayan bir kurum haline getireceğiz. Bu konut meselesi önemli, kiralar aldı başını gidiyor. İşte biz, bu sorunu da çözeceğiz. Memleketin her sorununa hâkimiz! İstanbul’da, gece gündüz çalıştık. Onların, yapamadıkları metroları yaptık. Onların bitiremedikleri işleri, biz bitirdik. Durdurdular! Bakın; iktidar onlarda, belediye onlarda… Onların yaptığı ayrımcılığı, biz yapmayacağız. Şimdi sevgili Çorlulular, Tekirdağlılar, benim güzel Trakya’m… Bu meydanda toplanan güzel insanlar! Evdeki hanımefendiler, beyfendiler; sizler de bize eşlik edin! Bu kalan günler içerisinde, 10 günümüz kaldı, çok çalışacağız. Eşimizle, dostumuzla, akrabamızla konuşacağız. Onlara diyeceğiz ki; ‘Bu iktidarın, tek derdi adalet. Bu yeni iktidarın, Millet İttifakı İktidarı’nın tek derdi; çocuklarımız, gençlerimiz ve onların geleceği. Bu iktidarın tek derdi; bu milletin birlikte olması, bir olması, iri olması, diri olması. Millet İttifakı’nın tek derdi, bu topraklardaki Hazreti Mevlana’nın, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Yunus Emre’nin o güzel felsefesinin, ülkenin her sathına yayılması. İnsanlarının birbirini sevmesi, sayması… Teknolojiyi yakalayan, 21’inci yüzyılın en öndeki ülkelerinden biri olmasını sağlamak bu ittifakın tek derdi. Bunu anlatın, güzel güzel anlatın! Bu iktidarın, tek derdi bu…” diyerek, kapı kapı gezerek, ‘Bu bir parti seçimi değil, bir düzenin değişmesi’ diyerek, hep birlikte çalışmaya hazır mıyız? Sonuna kadar çalışacak mıyız? 14 Mayıs günü sandıklarda görev almaya, bu süreci bir demokrasi sürecine döndürmeye hazır mıyız? Görüyorum ki Çorlu hazır… Oyumuz, 13’üncü Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na. Oyumuz, Millet İttifakı’na. Umudumuz çok, güvenimiz tam. Biz; şahsi menfaatleri çöpe atıp, milli menfaatlerimizi önde tutan bir sürecin neferleri olacağız. Çorlu, hazır mıyız? İstanbul sesimizi duyacak mı? Aramızda kalsın, bak aramızda kalsın! 14 Mayıs’ta ka-za-nı-yo-ruz… Millet kazanıyor, millet kazanıyor. Kalın sağlıcakla! Her şey çok güzel olacak!” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
442 Okunma
Ekrem İmamoğlu Coşkusu, Atatürk Meydanı’na Sığmadı!
Ekrem İmamoğlu Coşkusu, Atatürk Meydanı’na Sığmadı!
Ekrem İmamoğlu Coşkusu, Atatürk Meydanı’na Sığmadı!
Ekrem İmamoğlu Coşkusu, Atatürk Meydanı’na Sığmadı!
Ekrem İmamoğlu Coşkusu, Atatürk Meydanı’na Sığmadı!
Ekrem İmamoğlu Coşkusu, Atatürk Meydanı’na Sığmadı!
Ekrem İmamoğlu Coşkusu, Atatürk Meydanı’na Sığmadı!
Ekrem İmamoğlu Coşkusu, Atatürk Meydanı’na Sığmadı!
Ekrem İmamoğlu Coşkusu, Atatürk Meydanı’na Sığmadı!
Ekrem İmamoğlu Coşkusu, Atatürk Meydanı’na Sığmadı!
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu